fbpx

Odborná péče fyzioterapeuta s nadstandardní dobou ošetření
a termíny i v podvečerních hodinách.

Objednat termín

Sazba 800 Kč / hod.

Články

Fotonávod se střihem – Jak ušít bačkory

Na jaře jsem se rozhodla, že bych chtěla vyrobit a uveřejnit obecný střih a návod na výrobu bačkor. Využila jsem data získaná při měření ve školkách. Kreslila jsem střihy, ladila detaily, šila, zkoušela boty dětem… a víte, co mi z toho vyšlo? Žádný univerzální střih nejde vyrobit. Moje představa ideálně padnoucí bačkorky, která nejvíce připomíná rukavice na nohy, musí být šitá na míru každému dítěti zvlášť.

Noha vyzrává do šesti let, boty se vyrábí převážně úzké

Přináším Vám další zpravodajství ze zákulisí školkových botníků. Bot dobré délky je v nich 80 %, dostatečně širokých jen necelých 43 %. Situace se zlepšuje, ale problém s nevhodným tvarem bot přetrvává. Naopak burcující čísla ohledně tragických nohou našich dětí se mi v praxi nepotvrzují. V šesti letech, kdy vývoj klenby vrcholí, nacházím dobře klenutou nohu v téměř 90 %.

Aktivní těhotenství

„Hlavně se šetři.“ Jako těhotná jsem tuto větu slyšela často. Ale já byla jen těhotná a neměla komplikace. Proč tedy sedět na zadku? Tělo je zvyklé na svou dávku pohybu a ke zdravému fungování ho potřebuje. Přináším Vám pár nápadů, jak si rychle a efektivně zacvičit v těhotenství.

Balanční cvičení

Chcete se udržet v kondici a mít pevné tělo? Hledáte jednoduchou a zaručenou radu na srovnání páteře, kloubů, vyrovnání napětí ve svalech a zapnutí hlubokých svalů? Potřebujete se dostat do formy? Jde to i zábavně. Klíčem k úspěchu je rovnováha.

Malé boty nosí 75% dětí

Realita je tvrdá. Až 75 % dětí ve školkách nosí malé boty. Na vině není tolik délka bot jako jejich šířka. Víte kolik prstů se vejde vašemu dítěti do boty?

Cesta z bot

Bosá chůze dokáže zbavit bolesti, napřímit trup, podporuje krevní oběh a posiluje imunitu. Tímto článkem se s Vámi chci podělit o své zkušenosti.

NE pevným botám

Pevné ortopedické boty umí vytvarovat nohu. A to je ten největší problém. Nejvíce ohroženými jsou zdravé dětské nohy. Kterým botám říci ANO a kterým NE?

Jak vytrénovat klenbu?

Jednoduše, jděte ven a vyzujte si boty. Nejefektivnější způsob, jak vytvarovat klenbu, je nechat nohu pracovat. Těžko v domácích podmínkách odcvičíte podobné množství cviků a jejich variant jaké nabízí rozmanitý terén. Takže, hurá ven.

3 pravidla pro zdravý vývoj dětí

Chcete, aby vaše dítě zbytečně netrpělo bolestmi? Aby prožilo fyzicky aktivní a dlouhý život bez omezení? Můžete zainvestovat trochu trpělivosti v prvním roce jeho života. Dáte mu dar, který se nedá v dospělosti koupit.

Velikost bot

Dětská noha není na bolest tak citlivá jako noha dospělého. Nevěřte jim, že je bota netlačí. Vše si ověřte. Děti dokáží nosit boty i o několik čísel menší bez jakéhokoli zaváhání. Deformování nohy ale již probíhá.

Nákup bot pro děti

Na co si dát při výběru bot pozor? Vždy si v obchodě boty přeměřte nebo porovnejte s obrysem nohy. Nespoléhejte se na číslování bot. Není u každého výrobce stejné. Ani výrobcem uváděná délka boty v cm nemusí odpovídat tomu, co sami naměříte. Vždy si zkontrolujte nejen délku, ale i šířku bot. Více o měření nohou a bot se dočtete v článku Velikost bot.